Seizoen 87 - Release Notes

(08:00 03-09-2022)
Automatisch vullen van competities

De afgelopen seizoenen hebben we gewerkt aan de toewijzing van teams aan en het vullen van de Nationale competitie.
Het eerste probleem dat we behandelden was dat inactieve teams met 0 punten alleen in de weken 3 tot en met 9 tegen nieuwe teams konden worden geruild (vooral omdat in de eerste twee weken iedereen 0 punten heeft). Dat betekende dat we vanaf het moment dat we de competities vulden tot het begin van week 3, we geen nieuwe gebruikers aan een competitie konden toewijzen. Om deze reden kozen we er in het verleden voor om de competities erg laat te vullen, meestal op donderdag in week 2. Een groot nadeel van dit compromis was dat teams in de laagste competities slechts 2 dagen of zelfs minder hadden om hun eerste competitiemeeting voor te bereiden.
Onze eerste stap was dus om dit proces te verbeteren. We herschreven de module die inactieve teams wisselt met nieuwe teams. Inactieve teams zonder atleten krijgen geen punten op de speeldagen, dus deze kunnen de eerste twee weken na voltooiing van de competities gemakkelijk worden ingewisseld voor nieuwe teams. Dankzij deze verbetering konden we de afgelopen twee seizoenen de reeksen al in week 1 vullen en de kalender maken.
Het tweede probleem dat we behandelden, was dat tot nu toe de laagste reeksen met de hand moesten worden gevuld. Dat betekent dat een Maxi-Operator een aantal teams moest aanvinken en op een knop moest drukken in de zogenaamde league-toewijzingstool, en dat voor elke onvolledige reeks. Dit was een vervelende klus, en erger nog, er was altijd het risico dat de competitievulling werd vergeten. De belangrijkste verandering van deze update is dus dat vanaf nu de competities automatisch worden gevuld. Dit zal gebeuren op vrijdagochtend in de eerste week, vlak voor het opstellen van de competitiemeetingkalender. Dus vanaf nu hebben ook de teams in de laagste competities ongeveer 8 dagen de tijd om hun eerste competitiemeeting voor te bereiden.

Bugfixes

We hebben de afgelopen 2 seizoenen ook bugfixes gedaan.
Meest recent hebben we de medaillelijst per land van de atleet voor individuele kampioenschappen aangepast, zodat verwijderde estafettes geen lege landen met een witte vlag meer veroorzaken. En het winnende land in de Hall of Fame komt nu overeen met de bijbehorende medaillelijst (vroeger werden de onderdelen van meerkampen als medailles meegeteld).
Enkele oudere bugfixes zijn de verbeterde livechat bij meetings, waar je nu karakters zoals " of ' kunt invoeren zonder je bericht te verliezen, en de tool voor trainingsresultaten voor Maxitrainer die nu alle vaardigheidsveranderingen zou moeten tonen, en de veranderingen van de huidige week zijn gemarkeerd in rood.

Het ontwikkelteam