Seizoen 87 - Release notes

(08:00 03-09-2022)
Automatisch vullen van de competities

Tijdens de laaatste seizoenen hebben we gewerkt aan het proces voor de toewijzing aan, en het vullen van de competitie.

Het eerste probleem dat we aangepakt hebben is het feit dat puntenloze inactieve teams pas door nieuwe teams vervangen konden worden in week 3 tot en met 9 (vooral omdat alle teams in week 1 en 2 0 punten hebben). Hierdoor konden we tot aan week 3 geen nieuwe gebruikers aan een competitie toe konden wijzen. In het verleden kozen we er daarom voor om de competities zo laat mogelijk te vullen, meestal op donderdag in week 2. Het nadeel van dit compromis is dat teams in de laagste divisies maximaal 2 dagen hadden om zich op hun eerste competitiewedstrijd voor te bereiden.

Het verbeteren van dit proces was onze eerste stap. We herschreven het script dat inactieve teams vervangt door nieuwe teams. Inactieve teams zonder atleten krijgen geen punten op wedstrijddagen en zijn daarmee makkelijk te vervangen in week 1 en 2, als de competities afgerond zijn. Dankzij deze aanpassingen konden we de competities al in week 1 vullen, in de afgelopen twee seizoenen.

Daarnaast hebben we het probleem aangepakt, dat de laagste competities handmatig gevuld moesten worden. Een Maxi-Operator moest daarvoor een serie teams markeren en een knop indrukken in de "competitie-toweijzingstool", voor alle incomplete competities. Een tijdrovend, saai werk en erger nog, het risico dat het vullen van de competitie vergeten zou worden was altijd aanwezig.

De grootste verandering van deze update is dat de competities vanaf nu automatisch gevuld worden. Dit gebeurt op vrijdagochtend in week 1, vlak voor het opstellen van de kalender. Daarmee krijgen de teams in de laagste divisies grofweg 8 dagen om zich voor te bereiden op hun eerste competitiewedstrijd.

Herstelde bugs

We hebben ook diverse fouten hersteld in seizoen 85 en 86. We hebben de medaillespiegel per land voor individuele kampioenschappen hersteld, zodat verwijderde estafettes geen lege landen met een witte vlag laten zien. Het winnende land in de "Hall of Fame" komt nu overeen met de corresponderende medaillespiegel.

Wat oudere verbeteringen zijn een verbeterde wedstrijdchat waar je nu bepaalde leestekens als "of ' kunt gebruiken zonder je bericht kwijt te raken. Tenslotte laten de trainingsresultaten van Maxitrainer nu alle veranderingen van vaardigheden zien, met de veranderingen van de lopende week in rood gemarkeerd.

Het ontwikkelteam