Seizoen 81 - Release Notes

(08:00 10-07-2021)
De installatie van de release is gepland op 10 juli, klaar voor het nieuwe seizoen 81.

1. Overzicht atletenranglijst (enkel voor Maxitrainer)

Image

Achtergrond: Om de positie op de ranklijsten van elke atleet te evalueren, zou een Maxitrainer naar de individuele pagina van elke atleet kunnen gaan om de posities van de atleet in verschillende ranglijsten te zien. Vooral bij het beoordelen van wie er naar de kampioenschappen kan, kostte dit veel tijd.

Verbetering: een nieuw tabblad in het hoofdteam geeft een overzicht van de ranglijst van alle atleten in het team.

Deze pagina heeft drie filters:

a. Alle seizoenen/Huidige seizoen
b. Alle categorieën, Juniors, U21, Seniors, Masters
c. Alleen favoriete evenement: indien uitgeschakeld, worden alle evenementen met resultaten voor de atleet getoond


2. Markering van trainingsresultaten op de atletenpagina (alleen Maxitrainer)

Image

Van maandag tot woensdag: Vaardigheden die daalden worden oranje gemarkeerd.
Van donderdag t/m zondag: Een vaardigheid die omhoog ging is gemarkeerd in groen of blauw (vaardigheden die alleen omlaag zijn gegaan, blijven oranje).

Image


3. Update van de berekening van de A/B/C-minima

Deze standaarden staan ​​op de Discipline-pagina's die je kunt openen via het Disciplines in het menu aan de linkerkant van het scherm. Ze worden nu herberekend bij elke seizoenswisseling, zodat ze de wereldranglijst (gefilterd op het favoriete evenement) van het vorige seizoen vertegenwoordigen. "Gefilterd op het Favoriet evenement" betekent dat het algoritme alleen de atleten selecteert met 100m als favoriet evenement wanneer de wereldranglijst van de 100m wordt berekend.

De normen vertegenwoordigen nu het 90e (A), 75e (B) en 50e (C) percentiel van deze rangschikking. "90e percentiel" betekent dat 10% van de atleten/prestaties beter is, 90% slechter in het geval van het A-minimum. Op dit moment kunnen deze minima alleen worden gebruikt om de toegang tot niet-officiële wedstrijden te beperken. In de toekomst zullen deze waarden ook worden gebruikt om enige resultaatafhankelijkheid toe te voegen aan het systeem van supporters, waardoor de verschillen in aantal supporters tussen loop- en kampnummers worden verminderd.

Ze worden berekend voor de individuele disciplines, meerkampen en aflossingen. Ze worden niet berekend voor de individule disciplines van de meerkampen (omdat deze niet relevant zijn voor het inschrijven voor een wedstrijd en ook niet voor de supporters later).


4. Verbeteringen in de jeugdcompetitie om te voorkomen dat teams meerdere keren in het wedstrijdschema voorkomen.

Vanaf nu zullen we teams uit de jeugdcompetitie worden verwijderen waarvan de eigenaar de afgelopen 30 dagen niet heeft ingelogd bij de seizoenswisseling, zoals we dat doen in de Nationale competitie. Lege plekken in de hogere afdelingen worden opgevuld met extra stijgers.

Om te voorkomen dat teams meerdere keren in het schema verschijnen, hebben we het toewijzingsproces van de jeugdcompetitie gewijzigd: Als je geen deel uitmaakt van de jeugdcompetitie, zal de knop Aanmelden op de pagina Standaardopstelling bij het jeugdteam je alleen inschrijven voor de jeugdcompetitie, maar je niet meteen meer toewijzen aan een reeks. De daadwerkelijke toewijzing aan een jeugdcompetitiereeks zal plaatsvinden bij de volgende dagelijkse update.


5. De PHP-versie is bijgewerkt en er zijn tools toegevoegd voor de maxi-ontwikkelaars.

Het ontwikkelteam