Seizoen 79 - Nieuws bij de seizoenswissel

(08:00 20-02-2021)
Zondag 21 februari is de start van seizoen 79 en hier is ons traditionele nieuwsbericht dat bij de seizoenswissel hoort. In plaats van wat nieuws te geven over wijzigingen in de software, willen we jullie op de hoogte houden van de status van het development team.

Sommigen van jullie herinneren zich misschien dat vele jaren geleden (2013 tot 2017) de ontwikkeling stopte en er niets gebeurde met de vele suggesties van de Maxithlon-gemeenschap, zelfs bekende problemen bleven onopgelost. Op een gegeven moment was het einde van Maxithlon zelfs nabij. De simpele reden was dat er geen programmeur beschikbaar was om dingen in beweging te krijgen.

Begin 2017 hebben enkele mensen de koppen bij elkaar gestoken en een nieuw team opgezet rond een nieuwe programmeur: Apolo. Sinds Pasen 2017 zijn vele, reeds lang gevraagde nieuwe uitbreidingen geïmplementeerd en de meeste mensen beschouwen deze inmiddels als vanzelfsprekend:

· Estafettes in de kampioenschappen
· Meerkampen
· Jeugdploeg van 5 naar 18 atleten
· Jeugdcompetitie
· Keuze bij het aantrekken van jeugdatleten
· Correcties in het aantal supporters voor masters
· "Ongelezen" indicator bij de federaties
· Veranderingen in de inkomsten uit de nationale competitie
· Veel kleine veranderingen
· Diverse bugfixes

Na bijna vier jaren was het tijd om de batterijen weer op te laden, onze manier van werken te evalueren en te beslissen hoe we het spel beter van dienst kunnen zijn zonder uit het oog te verliezen dat alle leden van het ontwikkelteam het spel helpen als hobby (lees: plezier willen hebben bij het uitvoeren). Afgelopen seizoen hebben we de tijd genomen om te bespreken hoe we verder willen gaan.

Zoals hierboven vermeld, werkte tot nu toe alleen Apolo aan de broncode van het spel en Ned handhaafde de technische kant. Claire_Grube en Guyvandamme analyseerden functies en problemen zonder toegang tot de programma-code. We zijn verheugd aan te kondigen dat er recentelijk verschillende technologische veranderingen zijn doorgevoerd (voor de nerds onder ons: eerste migraties naar Amazon Web Services (AWS) en naar Github vanuit onze "oude" SVN-repository). Hierdoor kunnen meerdere ontwikkelaars worden uitgenodigd om de broncode van het spel te bekijken en eraan te werken.

Als onderdeel van deze evaluatie van ons team werd besloten om Foxelav als nieuw lid te verwelkomen. Hij en Claire_Grube worden programmeurs. Dit geeft het team meer capaciteit om nieuwe functies te ontwikkelen en om problemen te onderzoeken en op te lossen. Natuurlijk hebben ze tijd nodig om vertrouwd te raken met de tools en code voordat ze productief kunnen zijn.

Tegelijkertijd werkt het team de lijst van verzoeken en suggesties van de gebruikers, de staff-leden en het ontwikkelingsteam bij. Bij de start van ons ontwikkelteam in 2017 hadden we een lijst van 70 ideeën samengesteld, sommige heel klein, andere heel groot. Sindsdien hebben we voortdurend nieuwe items toegevoegd en hoewel we veel functies van de oorspronkelijke lijst hebben voltooid, is de lijst ondertussen gegroeid tot meer dan 100 ideeën. We maken nu een shortlist van deze verzoeken.

Al het bovenstaande betekent dat er het afgelopen seizoen weinig of geen tijd was om nieuwe functies te ontwikkelen, wat voor sommigen misschien goed nieuws zou kunnen zijn ;-) We vragen jullie allemaal om ons de tijd te geven om het geplande werk te doen, zodat wij allemaal (inclusief de leden van het ontwikkelingsteam) kunnen genieten van het spel en plezier hebben in onze hobby.

We werken aan een aantal interessante functies. Blijf het hier volgen!

Alvast bedankt!

Het development team,

Ned, Apolo, Claire_Grube, Gynnad, Jorginho, Foxelav & Guyvandamme