Seizoen 79 - Nieuws bij de seizoenswisseling

(08:00 20-02-2021)
Seizoen 79 - Nieuws bij de seizoenswisseling

Op zondag 21 februari begint seizoen 79, met traditioneel ons nieuwsbericht daarbij. Deze keer geven we geen nieuws over veranderingen in de software, maar willen we jullie de laatste stand van zaken doorgeven over het ontwikkelteam.
Sommigen herinneren zich misschien dat lang geleden (2013 t/m 2017) het ontwikkelteam stopte en er niets gebeurde met de vele suggesties uit de Maxithlon-community. Zelfs bekende problemen werden niet opgelost, bijna tot op het punt dat het spel zou eindigen. Er was eenvoudigweg geen programmeur om alles in beweging te houden.
Begin 2017 zette een groep mensen een nieuw team op rond een nieuwe programmeur: Apolo. Sinds Pasen 2017 zijn vele, al sinds lang gevraagde, verbeteringen doorgevoerd en voor de meeste mensen zijn ze nu vanzelfsprekend:
· Estafettes bij de kampioenschappen
· Meerkampers
· Uitbreiding van de jeugdploeg, van 5 naar 18 atleten
· Jeugdcompetitie
· Invloed op het aantrekken van jeugdatleten
· Correctie in het aantal fans van master-atleten
· Ongelezen-indicator bij de federaties
· Veranderingen in het inkomen uit de nationale competitie
· Veel kleine veranderingen
· Verschillende fouten hersteld

Na deze paar jaar moest de accu weer opgeladen worden, onze werkwijze geëvalueerd en een besluit genomen over hoe we het spel beter ondersteunen, zonder het feit te negeren dat het spel ook voor alle ontwikkelaars een hobby is: iets om plezier aan te beleven. Het afgelopen seizoen hebben we de tijd genomen om te discussiëren over hoe we verder gaan.
Zoals geschreven, werkte alleen Apolo aan de broncode van het spel en Ned onderhield de technische zaken. Claire_Grube en Guyvandamme analyseerden onderdelen en problemen, zonder toegang tot de programma’s. Met blijdschap kondigen we aan dat recent diverse technologische veranderingen zijn uitgevoerd. (Voor de “nerds” onder ons: eerst migreerden we naar Amazon Web Services (AWS) en daarna naar Github, vanuit onze “oude” SVN repository). Hiermee kunnen we meerdere ontwikkelaars de broncode van het spel laten bekijken en bewerken.
Onderdeel van de evaluatie van het team is het besluit om Foxelav aan het team toe te voegen. Hij en Claire_Grube worden de programmeurs. Zo heeft het team meer capaciteit om nieuwe onderdelen te ontwikkelen en problemen te onderzoeken en op te lossen. Zij zullen natuurlijk tijd nodig hebben om bekend te raken met de middelen en de code om op volle kracht te kunnen werken.

Tegelijkertijd werkt het team de lijst van vragen en suggesties bij, die gebruikers, staf en ontwikkelteam ingediend hebben. Bij het begin van het huidige team hebben we een lijst van 70 ideeën opgesteld, variërend van heel klein tot heel groot. We hebben sinds die tijd doorlopend nieuwe onderwerpen toegevoegd, en vele onderdelen uit de oorspronkelijke lijst afgerond. Inmiddels staan er al ruim 100 ideeën op de lijst, we selecteren daar nu de belangrijkste uit.
Dit alles houdt in dat we afgelopen seizoen nauwelijks tijd hadden voor nieuwe onderdelen, misschien ook goed nieuws voor jullie. Hopelijk gunnen jullie ons de tijd voor alle geplande werkzaamheden, zodat iedereen (ook wij) van het spel kunnen genieten en plezier hebben in deze hobby.
We werken aan wat interessante onderdelen, dus blijf het volgen.

Bedankt!

Het ontwikkelteam,

Ned, Apolo, Claire_Grube, Gynnad, Jorginho, Foxelav & Guyvandamme