Seizoen 78 - Nieuw uiterlijk voor het stadion, nieuwe elementen

(08:00 12-12-2020)
Voor komend seizoen (78) zullen we de vormgeving op de stadionpagina vernieuwen. We introduceren ook 2 nieuwe elementen voor het stadion: verlichting en overkapping. De update van het spel is gepland op zaterdag 12 december.

Nieuw stadionuiterlijk

Het uiterlijk dat we op de stadionpagina gebruiken om de stadions te laten zien is vernieuwd, door de grafische vaardigheden van één van onze managers, Marce. Je zult niet altijd, maar vaak wel duidelijk zien wat uiterlijk veranderd is. We wilden deze pagina graag vernieuwen en hebben al het mogelijke gedaan. Heel erg bedankt Marce, voor je prachtige werk!

We hebben deze kans meteen aangegrepen om iets aan het stadion toe te voegen (meer dan alleen de vormgeving). Vanaf nu kun je in je stadion zowel overkapping als verlichting aanleggen.

Overkapping

Je kunt nu je stadion overkappen. Er zijn 2 soorten overkapping, afhankelijk van de stadioncapaciteit (aantal toeschouwers).
  • Met minder dan 10.000 stoeltjes kun je geen overkapping bouwen.
  • Met 10.000 tot 40.000 stoeltjes kun je een gedeeltelijke overkapping bouwen.
  • Met meer dan 40.000 stoeltjes kun je een volledige overkapping bouwen.


Er zijn 2 typen gedeeltelijke overkapping: van beton en van staal. Alleen in de vormgeving verschillen deze van elkaar. Er is slechts 1 type volledige overkapping, die je in de kleur van de atletiekbanen kunt laten schilderen.

Met gedeeltelijke of volledige overkapping heb je hetzelfde voordeel: minder nadeel van slecht weer, waarmee het aantrekkelijker wordt voor toeschouwers om te komen kijken bij je wedstrijden. Het toeschouwersaantal stijgt, maar voor de wedstrijdresultaten heeft het geen gevolgen.

Verlichting
Je kunt verlichting laten aanleggen in je stadion. De hoeveelheid verlichting wordt vastgesteld aan de hand van de kracht, uitgedrukt in kilowattuur (kW), met maximaal 1200kW. Ook verlichting maakt het voor toeschouwers interessanter om te kijken, het toeschouwersaantal per wedstrijd stijgt dan ook.

Vanaf seizoen 80 is verlichting noodzakelijk om officiële wedstrijden te mogen organiseren in je stadion. Voor de diverse typen wedstrijden is tenminste dit nodig:
  • 25 kW: regionale wedstrijden
  • 75 kW: nationale wedstrijden
  • 150 kW: continentale wedstrijden voor junioren en masters
  • 300 kW: continentale wedstrijden voor senioren, internationale wedstrijden voor junioren en masters
  • 600 kW: internationale wedstrijden voor seniorenVoor meer informatie, bekijk de vernieuwde handleiding in de paragrafen 2.5 Stadion en 5.1 Hoe organiseer je een wedstrijd.

Apolo