Seizoen 73 - release notes

(08:00 28-12-2019)
De installatie van deze release is gepland op zaterdag 28 december, zodat het klaar is voor de seizoenswissel.


1. Stadionupdates

A) Straf voor te lage efficiëntie

In plaats van het verlies van stadiononderdelen zul je vanaf nu een boete moeten betalen als de stadionefficiëntie te laag wordt. De controle van de efficiëntie gebeurt vanaf nu tegelijk met de update van de financiën. De boete bedraagt 1/10 van de (nieuwe) kosten voor het onmiddellijke herstel van het stadion. Terwijl het aantal controles is gedaald van dagelijks tot wekelijks, is de pakkans evenredig gestegen.

B) Kosten voor onmiddellijk herstel

Vanaf nu is het repareren van het stadion met terreinknechten de nieuwe norm. Het is daarom financieel ook de meest aantrekkelijke manier om het stadion te herstellen. Om dat te verzekeren, zijn de kosten voor onmiddellijk herstel van het stadion verdubbeld. Het onmiddellijke herstel moet je beschouwen als een hulpmiddel in noodgevallen. Als de efficiëntie maar weinig onder de kritieke waarde ligt (85% zonder terreinknechten, dit daalt als je terreinknechten inzet), kan het nog altijd aantrekkelijker zijn om extra terreinknechten in te huren en een tijd het risico op wekelijkse boetes te nemen.

C) Afwaarderen van stadiononderdelen

Vanaf nu kun je alle stadiononderdelen afwaarderen door negatieve waarden in de werkopdracht in te vullen. Het afwaarderen kost 1/5 van het opwaarderen. Voor de stoelen kost het afwaarderen altijd 20 € per stoel.

D) Efficiëntieverlies na wedstrijden

Het efficiëntieverlies na wedstrijden verandert komend seizoen niet, daarna mogelijk wel.

2. Handleiding-updates

In het nabije verleden hebben we het bijwerken van de handleiding overgeslagen, daarom is een deel van de informatie gedateerd of zelfs verkeerd. We hebben de delen 2.2 Jeugdopleiding, het terreinknechten-onderdeel van 2.4 Personeel en 2.5 Stadion bijgewerkt. De verkeerde of irrelevante informatie van 4.2 Meerkampen is ook verwijderd.
Als je verkeerde informatie ontdekt in de handleiding, kun je ons dat melden in deze discussie: [DEV] Guide Updates. Meld daar alsjeblieft alleen problemen in de Engelse versie van de handleiding. Neem voor verkeerde informatie in jouw taal contact op met de lokale vertaler(s).

Het ontwikkelteam,
Ned, Apolo, Claire_Grube, Guyvandamme, Gynnad & Jorginho