Maxithlonversie Pasen 2017 - release notes

(20:00 15-04-2017)
We zijn erg blij de release van onze Paasversie, met de eerste veranderingen aan Maxithlon sinds een lange tijd, aan te kunnen kondigen. In dit nieuwsbericht sommen we de veranderingen op.

Voordat we eindelijk vertellen wat er veranderd is, willen wij erop wijzen dat deze release ook door de handen van de Maxithlon-vertalers moet. Maak je dus geen zorgen als je wat Italiaans op de website zien. Dit wordt aangepast zodra de vertalers hun werk uploaden.

Sneltoetsen: Om het bladeren door de pagina’s te vergemakkelijken, introduceerden we een optie om het toetsenbord te gebruiken in plaats van te scrollen naar de pijl-iconen en te klikken. Dit werd nu geïmplementeerd in twee gebieden:
1. Op de Individuele atleetpagina kunnen Alt+O en Alt+P worden gebruikt om naar de vorige of volgende atleet te gaan
2. Op de Pagina’s met wedstrijdresultaten en -inschrijving: dezelfde toetsen kunnen worden gebruikt om naar de vorige of volgende pagina te gaan
Het is mogelijk dat dit iets anders werkt in de jouw browser, de tabel onderaan dit nieuwsbericht geeft de juiste toetsencombinatie per browser.
Afhankelijk van de feedback van de gebruikers, kunnen we ook de uitvoering van deze functie op andere pagina's, zoals Trainers, Estafettes en Ranglijsten en zelfs voor het wisselen tussen de tabbladen sommige pagina's zoals de Atletenpagina.

Meeteenheden: Gebruikers uit de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en andere landen zijn gewoon om het imperiale stelsel in plaats van het metrieke stelsel te gebruiken, wat betekent dat pond, voet en inch, enz. in plaats van kilogram, meter, enz. gebruikt worden. We hebben nu een optie toegevoegd op de Opties-pagina om het type Meeteenheden te selecteren (Imperial / Metrisch). Als eerste stap wordt dit nu gebruikt om de Fysiek van een atleet weer te geven (Lengte en gewicht) op de Individuele atleet-pagina en Atleten Details-pagina. Om er voor te zorgen dat het sorteren van de Lengte op de Atleten Details-pagina correct gebeurt, worden de inches met twee posities weergeven, zodat u op de kolomkop kan klikken om de waarden van laag naar hoog te sorteren, een tweede klik keert de sortering om. Afhankelijk van de feedback van de gebruikers kunnen we deze functie later uitbreiden tot de uitslagen van de spring- en werpnummers.

’Ongelezen’ indicators bij federaties: Op de hoofdpagina staat een lijst van federaties, maar je moest de federaties één voor één openen om te zien of er nieuwe ongelezen berichten waren. Binnen de federatie toont het systeem een rode 'Ongelezen' indicatie bij elk deelforum met nieuwe berichten. We hebben nu een aanpassing aangebracht om deze indicatie ook te tonen in het hoofdmenu achter de federaties met ongelezen berichten.

Bericht over het verbeteren van een record: Als één van je atleten een nationaal, continentaal of wereldrecord breekt, krijgt je een bericht op de homepage in de sectie Clubnieuws te zien.

Leeftijd op de Atleten Test-pagina: Om te voorkomen dat je twee schermen moet openen of moet wisselen tussen twee pagina's, tonen we nu ook de leeftijd van de atleten op de Atleten Test-pagina . We zijn er ons van bewust dat mensen voorgesteld hebben om andere informatie op andere schermen op te nemen en zijn van plan om dit verder te bespreken in de federaties, maar houd er rekening mee dat niet alle informatie in de database zit en een aantal wordt berekend.

LOG UIT-knop: Managers meldden dat ze soms per ongeluk uitloggen wanneer ze een federatie willen openen op een smartphone of tablet omdat de LOG UIT-knop te dicht bij de federaties staat. Om dit te voorkomen, plaatsten we de LOG UIT-knop verder van de lijst met federaties.

Andere punten: onder andere:
- een aantal schermteksten en knoppen die vroeger altijd in het Engels waren, zijn nu beschikbaar voor vertaling in de verschillende talen
- het systeem om federaties te beheren werd aangepast om te vermijden dat beheerders federaties onzichtbaar kunnen maken
- er werd een update uitgevoerd van het systeem voor e-mailen vanuit de Maxithlon website
- de e-mails vanuit Maxithlon zijn nu SPF gecertificeerd om kans van blokkering door spamfilters te beperken
- aanpassingen inzake de beveiliging van de verbinding met Maxithlon
- enkele bug fixes

release van de nieuwe logo: Zoals we eerder aankondigden, is er een nieuw logo dat zichtbaar zal worden. Het logo staat niet meer zo dicht bij de rest van de pagina om klikken op het logo te voorkomen wanneer gebruikers een items aan de bovenkant van het scherm willen selecteren.

Wij hopen dat de Maxithlon-gemeenschap dit ziet als een positieve stap en ons zal steunen in onze onderneming naar nieuwe ontwikkelingen. Aarzel niet om jullie feedback, opmerkingen en vragen in de officiële federaties te melden en we proberen zo vlug mogelijk te reageren.


Sneltoetscombinaties (Vorige: toets = O & Volgende: toets = P)
Browser _____________ Windows____________ Linux______________ Mac_______________
Chrome_______________ Alt + toets _______ Alt + toets________ Ctrl + Alt + toets_
Firefox______________ Alt + Shift + toets Alt + Shift + toets Ctrl + Alt + toets_
Internet Explorer____ Alt + toets________ Niet beschikbaar___ Niet beschikbaar___
Internet Explorer 11_ Niet beschikbaar___ Niet beschikbaar___ Niet beschikbaar___
Safari_______________ Alt + toets _______ Niet beschikbaar___ Ctrl + Alt + toets_
Opera (15 of nieuwer) Alt + toets________ Alt + toets________ Alt + toets _______
Opera (12.1 of ouder) Shift + Esc + toets Shift + Esc + toets Shift + Esc + toetsMeer informatie over het team achter de release van Pasen

Vroegere pogingen om een team op te bouwen ter ondersteuning en ontwikkeling van Maxithlon bracht veel enthousiaste mensen en veel ideeën samen, maar het was moeilijk om resultaten te krijgen. Na enige tijd, nam het enthousiasme af en de mensen kregen het te druk in hun eigen persoonlijke leven. Na een aantal pogingen besloot Ned, oprichter en eigenaar van het spel, om een klein team bijeen te brengen om iets op gang te brengen. Dit zijn de leden van het team dat werkt aan de Paasversie:

Apolo is de programmeur van het team. Hij begon enige tijd geleden tijd te spenderen om vertrouwd te geraken met de ontwikkeltools en de broncode. Als eerste werk bracht hij het systeem naar een nieuwere versie van de tools om ondersteuning van toekomstige ontwikkelingen mogelijk te maken.

Ivanovik kwam bij het team als content-manager. Hij werkt aan het reactiveren van het nieuws-gedeelte van het spel en maakte al een lijst van een aantal ideeën voor toekomstige activiteiten. De "Maxithlon awards" is één van de eerste projecten.

Onlangs vervoegde ook Guyvandamme het team als analist en "project manager" om te helpen met het uitwerken van een plan om iets in beweging te krijgen. Hij analyseert voorgestelde wijzigingen en verbeteringen en beheert het project.

Ned is natuurlijk onze gids en adviseur en hij heeft de uiteindelijke beslissing omtrent alle wijzigingen.

Samen beslisten we dat er een dringende noodzaak was om een aantal resultaten van het harde werk dat onlangs gedaan is, te laten zien en er werd besloten om een versie samen te stellen met een aantal zeer kleine veranderingen om aan de Maxithlon-gemeenschap iets meer te tonen dan woorden... Na de evaluatie van het benodigde werk, de voordelen en de risico's voor het systeem, werd een lijst van punten voor de release samengesteld. Apolo programmeerde de aanpassingen en samen hebben we deze getest in een testomgeving. Dit resulteerde in feedback en verdere fine-tuning. De Maxithlon-vertalers kregen de teksten die in verschillende talen vertaald worden voor de release.

We weten dat jullie erg nieuwsgierig waren om te weten wat is opgenomen in de Paasversie, maar we geloofden dat het beter was om de release notes samen met het activeren van de nieuwe versie te publiceren. Bedankt voor jullie geduld.

Bedankt en groeten,

Ned, Apolo, Ivanovik en Guyvandamme