Maxithlonversie Pasen 2017 - Toelichting

(20:00 15-04-2017)
We zijn erg blij dat we de 'Paasrelease' mogen aankondigen met de eerste aanpassingen aan Maxithlon sinds lange tijd. We zullen hier de veranderingen uitleggen.

Voordat we vertellen wat er nieuw is willen we aangeven dat deze veranderingen veel werk vereist van onze vertalers. Dus mocht je nog wat Italiaanse teksten zien; geen zorgen dat wordt nog opgepakt.

Keyboard shortcuts: Om het schakelen tussen pagina's makkelijker te maken wordt er een optie geintroduceerd om het toetsenbord te gebruiken in plaats van scrollen en klikken met je muis.
Dit is op de volgende manieren geimplementeerd:
1. Op de Individuele atleet pagina is het mogelijk om met Alt+O en Alt+P naar de vorige en volgende atleet te gaan.
2. Op de Evement resultaten en inschrijvingen pagina: De eerdere genoemde toetsencombinaties bieden de mogelijkheid om naar de vorige en volgende pagina te gaan.

Dit zou net wat anders kunnen werken in de browser die je gebruikt. Dus kijk aub in de tabel onder dit nieuws voor de juiste combinatie van toetsen.

Afhankelijk van de feedback van gebruikers kunnen we dit ook gaan implemeteren in andere pagina's zoals Trainers, Estafettes and Ranking.

Meeteenheden: Gebruikers uit USA, UK en andere landen die gewend zijn aan het imperial meetsysteem in plaats van het metrische systeem; dus, pond, feet en inches in plaats van kg, meters, etc. Deze optie is toegevoegd in de Installingen pagina. Selecteer Meeteenheid (Imperial/Metric).

Afhankelijk van de feedback kunnen we dit later implementeren in bijvoorbeeld de resultaten van evenementen.

“Ongelezen” indicatie bij federaties: Voorheen kon je een lijst met federaties zien in het startmenu. Je moest ze één voor één openen om te kijken of er ongelezen berichten waren. Vanaf nu zal er een 'ongelezen' notificatie zijn voor elk topic met nieuwe posts en zal dit al zichtbaar zijn in het federatie overzicht.

Bericht over een behaald record: Wanneer een van je atleten een nationaal, continentaal of wereldrecord verbreekt zal op de homepagina als bericht te zien zijn.

Leeftijd van atleten op de wekelijkse test pagina: Om te voorkomen dat je moet schakelen tussen twee pagina's zullen we de leeftijd van atleten laten zien op de Atleten test pagina. We zijn ons bewust van de andere suggesties die zijn gedaan voor deze pagina. Daarom zullen we dit verder bespreken in de federaties. Hou er echter rekening mee dat niet alle informatie even eenvoudig beschikbaar is in de database.

Logout knop: Managers gaven aan dat ze soms per ongeluk uitloggen wanneer ze op mobiel op een federatie klikken. De knop zit hier namelijk erg dichtbij. Om dit te voorkomen hebben we deze loguit knop wat verplaatst.

Overige punten:
- Sommige buttons die altijd in het Engels staan, maken we beschikbaar voor vertaling naar andere talen.
- Verbeteringen aan het federaties systeem.
- Het mogelijk maken van e-mailen vanaf de maxithlon website.
- E-mails worden SPF certified wat de kans op filtering door Spam filters beperkt.
- Aanpassingen die bevorderlijk zijn voor de beveiliging van de connectie met de Maxithlon website.


Nieuw logo: Zoals eerder bekend gemaakt is er een nieuw logo ontwikkeld en deze zal bekend worden gemaakt.

We hopen dat de Maxtihlon community dit ziet als een positieve stap en dat men ons wil steunen in de verdere ontwikkelingen. Voel je vrij om feedback te geven in de officiële federaties.


Keyboard shortcuts (Vorige: key = O & Volgende: key = P)
Browser____________ Windows_______ Linux_________ Mac____________
Chrome_______________ Alt+key ______ Alt+key ______ Ctrl+Alt+key
Firefox______________ Alt+Shift+key_ Alt+Shift+key_ Ctrl+Alt+key
Internet Explorer____ Alt+key] _____ Not available_ Not available
Internet Explorer 11_ Not available_ Not available_ Not available
Safari_______________ Alt+key ______ Not available_ Ctrl+Alt+key
Opera (15 or newer)__ Alt+key ______ Alt+key ______ Alt+key_____
Opera (12.1 or older) Shift+Esc+key_ Shift+Esc+key_ Shift+Esc+keyMeer informatie over het team achter de Paasrelease
Eerdere pogingen om een team samen te stellen om Maxithlon te ontwikkelen bracht veel enthousiaste personen en vele ideeën. Echter was het moeilijk om resultaten te behalen. Ned, oprichter en eigenaar van het spel, besloot om de aanpassingen in kleinere fases door te voeren om wel door te kunnen gaan met een kleiner team. Dit zijn de leden van het team:

Apolo is de developer van het team. Hij begon met het eigen maken van de development tools en de broncode. Als eerste klus heeft hij het systeem geupgrade naar een nieuwe toolset die het makkelijker maakt om ontwikkelingen in de toekomst door te voeren. Het "End of the season awards" is één van de eerste projecten.

u]Ivanovik[/u] kwam bij het team als content-manager. Hij werkt aan het reactiveren van het nieuws-gedeelte van het spel en maakte al een lijst van een aantal ideeën voor toekomstige activiteiten.

Guyvandamme sloot zich aan als analyst en "projectmanager" om ervoor te zorgen dat de ontwikkelingen worden uitgevoerd.

Ned is de gids en adviseur en heeft de beslissende rol voor alle veranderingen.

Samen stelden we vast dat er een dringende noodzaak was om resultaten van het harde werken te laten zien. Daarom is besloten dat een eerste update met kleine veranderingen wordt gedeeld, zodat de community ziet dat we wat doen met hun ideeën. Apolo verzorgde de development en samen hebben we testen gedaan in een nieuwe omgeving. Maxtihlon vertalers hebben de nieuwe teksten voor de website ontvangen en vertaald.

We weten dat iedereen nieuwsgierig is. Vandaar deze korte toelichting bij de Paasrelease.


Bedankt voor jullie geduld!,

Ned, Apolo, Ivanovik en Guyvandamme