Συνέντευξη με τον ιδοκτήτη του συλλόγου Apex Athletics

(15:00 16-08-2015)
Γεια χαρά σε όλους σας. Έχουμε κάτι ενδιαφέρον για εσάς, μια συνέντευξη με τον Apex0, τον ιδιοκτήτη του συλλόγου Apex Athletics club. Apex Athletics, γνωστό για τους έξι τίτλους του στην Golden League. O καλεσμένος μας έχει μεγάλη εμπειρία στο Maxithlon. Είναι η πρώτη συνέντευξη μας και ελπίζουμε ότι θα την βρείτε ενδιαφέρουσα.

Frozy: Λοιπόν, η πρώτη μου ερώτηση είναι γύρω από εσένα. Ποιός είστε κ. Apex0;
Apex0: Είμαι 39 ετών, άντρας, που εργάζομαι σε ένα project στο Πανεπιστήμιό μου, συγγραφέας βιβλίων Μαθηματικών για τις τελευταίες τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και ημι-επαγγελματίας παίκτης του πόκερ. Κατοικώ στο Turku της Φινλανδίας. Finland.

F: Πώς ξεκίνησες να παίζεις Maxithlon;
A: Ένας φίλος από το Σουηδικό κανάλι του πόκερ με προσκάλεσε και έκανε εγγραφή.

F: Και πότε έγινε αυτό. Θυμάσαι σε ποιά περίοδο;
A: H 20h περίοδος ήταν η πρώτη μου.

F: Τι ήταν διαφορετικό εκείνη την εποχή. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες από τις πρώτες φάσεις του Maxithlon.
A: Η μεγαλύτερη διαφορά ήταν ότι κάθε χώρα είχε το δικό της πρωτάθλημα, αν και προτιμώ το σημερινό σύστημα, αφού η International league είναι πολύ περισσότερο ανταγωνιστική. Θυμάμαι, επίσης, ότι μπορούσες να συγκεντρώσεις τεράστια χρηματικά ποσά από ανεπίσημους αγώνες αν και ποτέ δεν μπόρεσα να το αξιοποιήσω αυτό, αφού το στάδιό μου ήταν πολύ μικρό κατά την πρώτη περίοδο. Μπορούσες όμως να έχεις ακόμα και 25.000 θεατές σε ένα μήτιγκ αν συμμετείχαν αρκετοί αθλητές σε αυτό. Αυτό πρέπει να είχε μία μεγάλη επίπτωση στη λειτουργία των ισχυρότερων ομάδων.

F: Αυτό είναι ενδιαφέρον.
A: Επίσης, οι προπονητές είχαν μία μόνο ειδίκευση, το οποίο μου άρεσε, αφού είχα προσδιορίσει με ακρίβεια πώς να χρησιμοποιώ τους προπονητές μου έτσι ώστε να έχω καλούς αθλητές με υψηλές βαθμολογίες σε πολλαπλά χαρακτηριστικά. Ειχα προσδιορίσει πότε ακριβώς θα πρέπει να αλλάξω έναν αθλητή από τον έναν προπονητή στον άλλο, ή πότε να αγοράζω έναν προπονητή με μία διαφορετική εξειδίκευση. Το να χρησιμοποιείς του προπονητές σου με άριστο τρόπο ήταν τότε κάτι δύσκολο, τώρα που μπορείς να έχεις προπονητές για οτι χρειάζεσαι αυτό μπορεί να το κάνει ο καθένας.

F: Σου άρεσε η ιδέα αυτού του παιχνιδιού από την αρχή;
A: Κατά βάση ναι. Αν και εύρισκα λίγο αφύσικη την ιδέα δημιουργίας του ενός πρωταθλήματος στίβου. Επίσης, με ενόχλησαν πολύ οι μη ρεαλιστικές επιδόσεις των αθλητών, για παράδειγμα ένας αθλητής του ύψους με επίδοση 47 εκατοστά ήταν κάτι εξωπραγματικό. Αν δεν κατάφερνα να προσδιορίσω γιατί οι αθλητές μου είχαν τόσο συχνούς τραυματισμούς, ίσως και να είχα εγκαταλείψει το παιχνίδι από νωρίς.

F: Νομίζω ότι οι περισσότεροι από εμάς είχαμε τις ίδιες αντιδράσεις όταν ξεκινήσαμε. Ας μιλήσουμε λίγο για τη συνέχεια σου στο παιχνίδι. Ποιά ήταν η μακροχρόνια στρατηγική σου;
A: Αρχικά δεν είχα κάποια συγκεκριμένη στρατηγική. Προσπαθούσα να αναγωρίσω τους πιο αδύνατους αθλητές μου και να τους αντικαταστήσω με άλλους, καλύτερους.
Αυτό δημιούργησε ένα μάλλον ομοιογενές σύνολο αθλητών, οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν ήταν πάρα πολύ καλοί, με αποτέλεσμα να έχω κερδίσει περισσότερα πρωταθλήματα αλλά όχι αρκετές ατομικές διακρίσεις σε πρωταθλήματα αθλητών. Τότε κατάλαβα ότι αν ήθελα οι αθλητές μου να φτάσουν στην κορυφή, χρειαζόμουν αθλητές μου να φτάνουν στο αποκορύφωμά τους περίπου την ίδια ώρα, γι 'αυτό λίγο πολύ ξαναχτίστηκε ομάδα μου από το μηδέν. Πριν να προσπαθήσετε να οικοδομήσετε μια μεγάλη ομάδα θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε την οικονομική δυνατότητα να την υποστηρίξετε. Με άλλα λόγια χτίστε θέσεις στο γήπεδο σας πρώτα. Αυτό σας δίνει μια σταθερή προσφορά χρήματος από τον αγώνα πρωταθλήματος κάθε περιόδου.

F: Πόσες περιόδους χρειάστηκες ώστε να εξασφαλίσεις τους αναγκαίους πόρους για την ανάπτυξη της ομάδας;
A: Νομίζω χρειάστηκε 10 με 12 περιόδους μέχρι να έχω το στάδιο σε κατάλληλο μέγεθος και αρκετά χρήματα ώστε να μπορώ να υποστηρίζω μια σοβαρή ομάδα. Και στη συνέχεια λίγες ακόμα περιόδους για να χτίσω την ομάδα. Σίγουρα, θα μπορούσα να το είχα κάνει λίγο συντομότερα με μια καλύτερη στρατηγική. Ο καλύτερος δρόμος για την κορυφή είναι να ξοδεύεις αρχικά όλα σου τα χρήματα για το στάδιο (ιδιαιτέρως να αυξάνεις τον αριθμό των καθισμάτων), αν και αυτό φαίνεται αρκετά βαρετό. Βελτίωσα το στάδιο μου τμηματικά και μετά από 14 περιόδους είχα 30.000 θέσεις που νομίζω ότι είναι αρκετές, εκτός αν σκοπεύεις να διοργανώσεις διεθνείς αγώνες. Μπορούσα να φτάσω σε αυτόν τον αριθμό πολύ πιο γρήγορα και να μην επέκτεινα παράλληλα το μέγεθος του γυμναστηρίου μου. Αργο΄τερα πρόσθεσα άλλες 3000 θέσεις, αλλά ποτέ δεν είχα περισσότερους από 30.000 θεατές. Νομίζω ότι το χτίσιμο του σταδίου έγινε σε έξι ή επτά δόσεις.

F: Ποιές νίκες που πέτυχες σε ευχαρίστησαν περισσότερο;
A: Τι εννοείς όταν λeς νίκες;

F: Εννοώ ποια επιτεύγματα σου στο παιχνίδι σε έκαναν χαρούμενο.
A: Οι νίκες στην International League, τα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς αγώνες και ένα πρόσφατο παγκόσμιο ρεκόρ από αθλητή μου είναι τα αποτελέσματα που εκτιμώ περισσότερο. Παλαιότερα όταν κέρδισα το πρωτάθλημα συλλόγων της Φινλανδίας και την Εθνική Κατηγορία ήμουν πολύ χαρούμενος, αλλά αυτά τα αποτελέσματα φαίνονται λιγότερο σημαντικά σήμερα.

F: Ποιο είναι το κίνητρό σου να συνεχίζεις να παίζεις Maxithlon, αν και το παιχνίδι δεν επικαροποιείται εδώ και πολύ καιρό;
A: Προσπαθώ να χτίσω μια ακόμα ισχυρότερη ομάδα και ίσως να κερδίσω το Κύπελλο Πρωταθλητών. Μετά οι αθλητές μου ίσως μπορούν να κάνουν περισσότερα ρεκόρ. Ακόμα προσπαθώ να βελτιώσω τον τρόπο που παίζω και θα ήταν κρίμα να αφήσω το παιχνίδι μετά την τόση δουλειά που έχω κάνει.

F: Ωραία. Σε ευχαριστώ για τη συζήτηση και σου εύχομαι να επιτύχεις και αυτούς τους στόχους σου :)
A: Παρακαλώ.