Seizoen 81 - Release Notes

(08:00 10-07-2021)
De release is gepland op 10 juli, klaar voor het nieuwe seizoen 81.

1. Overzicht atletenranglijst (alleen Maxitrainer)

Image

Achtergrond: Om de ranglijsten van elke atleet te bekijken kan een Maxitrainer naar de afzonderlijke atletenpagina's gaan. Vooral bij het bepalen wie er naar de kampioenschappen mag gaan is dit erg tijdrovend.

Verbetering: Een nieuw tabblad op de overzichtspagina van de atleten laat de ranglijst van alle atleten zien.
Deze pagina heeft drie filters:

a. Alle seizoenen/huidig seizoen
b. Alle categorieën, Junioren, U21, Senioren en Masters
c. Alleen het favoriete onderdeel: is dit niet aangevinkt, dan worden alle resultaten van de atleet getoond

2. Markeren van trainingsresultaten op de atletenpagina (alleen Maxitrainer)

Image

Van maandag tot en met woensdag: Afname van vaardigheid wordt in oranje getoond.
Van donderdag tot en met zondag: Toename van vaardigheid wordt in groen of blauw getoond (vaardigheden die alleen afnemen blijven in oranje gemarkeerd).

Image


3. Bijgewerkte berekening van de A/B/C standaarden

Deze standaarden staan op de Evenementenpagina, die je links in het menu vindt. Ze worden nu herberekend bij iedere seizoensovergang, zodat ze de ranglijst op basis van het filter "favoriete onderdeel" van het voorgaande seizoen laten zien. Dit filter houdt in dat het algoritme alleen de atleten met dat favoriete onderdeel selecteerd, bij het berekenen van de wereldranglijst.

Nu laten de A-, B- en C-standaarden het 90e, 75e en 50e percentiel van de ranglijst zien. "90e percentiel" betekent dat 10% van de atleten beter, en 90% van de atleten slechter presteert. Nu worden deze standaarden alleen gebruikt om de toegang tot overige wedstrijden te beperken. In de toekomst worden deze waarden ook gebruikt om wat resultaatafhankelijkheid toe te voegen aan de fanberekening. Daarmee wordt het verschil tussen baan- en veldatleten minder, bij de fanberekening.

Ze worden berekend voor de losse onderdelen, en voor de meerkampen en de estafettes als geheel - niet voor de losse onderdelen bij de meerkampen of de afzonderlijke leden van de estafette. Die zijn immers niet relevant voor de inschrijving, noch voor het berekenen van de fans.

4. Verbeteringen jeugdcompetitie om te voorkomen dat teams meerdere keren in het overzicht staan.

Vanaf nu verwijderen we teams uit de jeugdcompetitie waarvan de eigenaar in de 30 dagen voor de seizoensovergang niet ingelogd heeft, zoals we dat al doen voor de nationale competitie. Lege plekken worden gevuld door extra promovendi uit de lagere divisie.

Om te voorkomen dat teams meerdere keren in het overzicht staan hebben we de toewijzingsprocedure voor de jeugdcompetitie veranderd. Ben je nog geen lid van de jeugdcompetitie, dan kun je je met de "Word lid"-knop aanmelden. Je wordt nog niet ingedeeld bij een divisie: dat gebeurt pas bij de volgende dagelijkse update.

5. De PHP-versie is bijgewerkt en tools zijn toegevoegd voor de Maxi-ontwikkelaars.

Het ontwikkelteam