Seizoen 80 - Potentiële nieuwe onderdelen

(08:00 13-03-2021)
Zoals eerder aangekondigd, evalueert het ontwikkelteam verschillende potentiële onderdelen om Maxithlon te verbeteren. Al zijn er veel dingen die we graag willen doen, we hebben besloten om een shortlist te maken van onderwerpen, met dit in gedachten:
• Onze nieuwe ontwikkelaars de kans geven om vertrouwd te raken met de gereedschappen, broncode en database.
• Daarom richten we ons eerst op het uiterlijk, zonder veranderingen in de speelwijze.
• Zo vermijden we bugs die de uitslagen in het spel kunnen beïnvloeden.
• Een reeks nieuwe onderdelen introduceren voor uitsluitend Maxitrainers. Hiermee willen we de waarde van je betaling verhogen en je bedanken voor het ondersteunen van de kosten voor de servers en gereedschappen.
Wees er zeker van dat we doorgaan met het analyseren van de verbeteringen. Zodra we genoeg details hebben geven we weer een update.
Naast deze onderdelen werken onze programmeurs ook aan een aantal bugs en gaan verder met de migratie naar nieuwe ontwikkelgereedschappen.
Nu we dit gezegd hebben, is hier een korte lijst van onderdelen die we met jullie willen delen, om jullie opmerkingen en suggesties te krijgen:
1.Markeer trainingsresultaten op de atletenpagina (alleen voor Maxitrainers)
Huidige situatie: Als Maxi-trainer moet je door de lijst met resultaten van de training heengaan, om de trainingsprogressie van je atleet na te gaan.
Voorgestelde verbetering: Markeer de laatste veranderingen op de overzichtspagina van de atleet. Een op maandagochtend afgenomen vaardigheid geven we in oranje aan (afbeelding linksonder). Na de trainings-update op donderdagochtend geven we de toegenomen vaardigheid aan met groen. Vaardigheden die eerst af- en later in de week toegenomen zijn geven we aan met blauw (zie afbeelding rechtsonder).
Image

2. Eenvoudigere manier om atleten naar trainingskamp te sturen (alleen voor Maxitrainers)
Huidige situatie: Om meerdere atleten naar het trainingskamp te sturen, moet je nu de afzonderlijke atletenpagina’s openen en ze één voor één naar het trainingskamp te sturen. Dit kost veel tijd en geeft je geen overzicht van de totale kosten.
Voorgestelde verbetering : We bieden een pagina aan waar al je atleten van het hoofdteam staan, met hun kosten voor het traingskamp. Je kunt daar de atleten selecteren die je naar het trainingskamp wilt sturen, en ziet de totale kosten voor de gekozen atleten. Natuurlijk kun je dan je gemaakte keuze insturen, zodat alle geselecteerde atleten in 1 keer naar het rainingskamp gestuurd worden.
Image

3.Overzicht ranglijst van atleten (Maxitrainer only)
Huidige situatie: Wanneer je de ranglijst van je atleten wilt evalueren, moet je naar de afzonderlijke pagina van je atleten gaan. Dit is nogal tijdrovend en maakt het lastig om atleten te vergelijken.
Voorgestelde verbetering: Groepeer de atletenranglijsten op één pagina op een nieuw tabformulier in de atletenpagina van het hoofdteam.
Image


4. Ranglijst-filter voor nationale competities
Huidige situatie: Het is moeilijk om het niveau van de atleten van de teams in je competitie te vergelijken. Atleten kunnen uit verschillende landen komen, of uit verenigingen uit verschillende competities.
Voorgestelde verbetering: Voeg een filter per competitie toe om alleen atleten te zien van verenigingen die in een specifieke competitie meedoen, in een ranglijst:
Image

Het ontwikkelteam