Ειδήσεις για την αλλαγή της σεζόν

(08:00 20-02-2021)
Η Κυριακή 21 Φεβρουαρίου είναι η αρχή της σεζόν 79 και αυτό είναι το παραδοσιακό μας μήνυμα ειδήσεων που ακολουθεί κάθε νέα περίοδο. Αντί να δώσουμε κάποια νέα σχετικά με αλλαγές στο λογισμικό του παιχνιδιού, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις στην ομάδα ανάπτυξης.

Κάποιοι από εσάς μπορεί να θυμάστε ότι πριν από κάποια χρόνια (2013-2017) η ανάπτυξη του παιχνιδιού σταμάτησε και τίποτα δεν συνέβαινε παρά τις πολλές προτάσεις της κοινότητας Maxithlon, ενώ ακόμη και γνωστά ζητήματα δεν λύνονταν. Σε ενα βαθμό έμοιαζε ότι το τέλος του παιχνιδιού πλησίαζε. Ο βασικό λόγος ήταν ότι δεν υπήρχε διαθέσιμος προγραμματιστής για να κινηθούν τα πράγματα.

Στις αρχές του 2017, ορισμένα άτομα δημιούργησαν μια νέα ομάδα γύρω από έναν νέο προγραμματιστή: [USERID = 84245]. Από το Πάσχα του 2017 έχουν εφαρμοστεί πολλές βελτιώσεις που είχαν συζητηθεί από καιρό:

· Σκυταλοδρομίες στα πρωταθλήματα
· Αθλητές Συνθέτων
· Ομάδα Νέων από 5 έως 18 αθλητές
· Πρωτάθλημα Νέων
· Διορθώσεις στους οπαδούς των αθλητών της κατηγορίας masters
· Δείκτης για μη αναγνωσμένα μηνύματα στις ομοσπονδίες
· Αλλαγές στα έσοδα από το εθνικό πρωτάθλημα
· Πολλές μικρές αλλαγές
· Διάφορες διορθώσεις σφαλμάτων

Μετά από αυτήν την περίοδο, ήρθε η ώρα να επαναφορτίσουμε τις μπαταρίες, να αξιολογήσουμε τον τρόπο εργασίας μας και να αποφασίσουμε πώς μπορούμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα το παιχνίδι χωρίς να παραβλέψουμε το γεγονός ότι όλα τα μέλη της ομάδας ανάπτυξης βοηθούν το παιχνίδι ως χόμπι (διαβάστε: διασκεδαστικό να το κάνεις). Κατά την προηγούμενη σεζόν αφιερώσαμε χρόνο για να συζητήσουμε πώς θέλουμε να προχωρήσουμε.

Όπως προαναφέρθηκε, μέχρι τώρα μόνο ο [USERID = 84245] δούλευε στον πηγαίο κώδικα του παιχνιδιού και ο [USERID = 1] διατηρούσε την τεχνική πλευρά. Ο[USERID = 46261] και ο [USERID = 21235] αναλύουν δυνατότητες και ζητήματα χωρίς πρόσβαση στα προγράμματα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι πρόσφατα έγιναν διάφορες τεχνολογικές αλλαγές (Για τους σπασίκλες ανάμεσά μας: πρώτες μετακινήσεις στις Amazon Web Services (AWS) και στο Github από το "παλιό" αποθετήριο SVN). Αυτό θα επιτρέψει σε πολλούς προγραμματιστές να αναζητήσουν και να εργαστούν στον πηγαίο κώδικα του παιχνιδιού.

Ως μέρος αυτής της αξιολόγησης, η ομάδα μας αποφάσισε να υποδεχτεί τον [USERID = 88826] ως νέο μέλος της. Αυτός και ο [USERID = 46261] θα δουλέψουν ως προγραμματιστές. Αυτό θα δώσει στην ομάδα περισσότερη ικανότητα να αναπτύξει νέες δυνατότητες και να διερευνήσει και να διορθώσει ζητήματα. Φυσικά θα χρειαστούν χρόνο για να εξοικειωθούν με τα εργαλεία και τον κώδικα για να είναι παραγωγικοί.

Ταυτόχρονα, η ομάδα ενημερώνει τα αιτήματα και τις προτάσεις που υποβάλλονται από τους χρήστες, το προσωπικό και την ομάδα ανάπτυξης. Στην αρχή της ομάδας ανάπτυξης το 2017 είχαμε συγκεντρώσει μια λίστα με 70 ιδέες, μερικές πολύ μικρές, άλλες πολύ μεγάλες. Έκτοτε, προσθέσαμε νέα αντικείμενα σε εξέλιξη και ενώ ολοκληρώσαμε πολλές λειτουργίες από την αρχική λίστα, αυτή σήμερα περιλαμβάνει περισσότερες από 100 ιδέες. Κάνουμε τώρα μια σύντομη λίστα με αυτά τα αιτήματα.

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι κατά την προηγούμενη σεζόν υπήρχε λίγο ή καθόλου χρόνο για την ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών (τα οποία μπορεί να είναι καλά νέα για μερικούς ;-) Ζητάμε από όλους εσάς να μας δώσετε το χρόνο να κάνουμε την προγραμματισμένη εργασία, έτσι όλοι εμείς (συμπεριλαμβανομένων των μελών της ομάδας ανάπτυξης) να μπορούμε να απολαύσουμε το παιχνίδι και να διασκεδάσουμε με το χόμπι μας.

Εργαζόμαστε σε μερικά ενδιαφέροντα νεα χαρακτηριστικά. Μείνετε συντονισμένοι.

Ευχαριστώ!

Η ομάδα ανάπτυξης,


Ned, Apolo, Claire_Grube, Gynnad, Jorginho, , Foxelav & [u]Guyvandamme[/u