Seizoen 78 - Nieuwe stadionuitbreidingen

(08:00 12-12-2020)
Bij aanvang van seizoen 78 introduceren we nieuwe afbeeldingen op de stadionpagina en we zullen twee nieuwe functies toevoegen: verlichting en overdekking. De update staat gepland voor zaterdag 12 december.

Nieuwe stadionafbeeldingen

De afbeeldingen die we gebruiken op de stadionpagina om weer te geven hoe onze stadions eruit zien, zijn bijgewerkt, dankzij de grafische vaardigheden van één van onze managers: Marce. In sommige aspecten merk je misschien geen groot verschil, in andere zul je duidelijk zien dat de afbeeldingen anders zijn. Met dank aan Marce voor het geweldige werk dat hij heeft verricht!

We hebben ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om iets nieuws aan het stadion toe te voegen. De nieuwe toevoegingen zijn twee nieuwe onderdelen die je aan je stadion kunt bouwen: overdekking en verlichting.

De overdekking

Vanaf nu zullen we een overdekking over ons stadion kunnen hebben. Er zijn twee soorten overkappingen, afhankelijk van de capaciteit of het aantal zitplaatsen van het stadion.

- Onder de 10.000 zitplaatsen is het niet mogelijk om een ​​overdekking te bouwen.
- Tussen 10.000 en 40.000 zitplaatsen is het mogelijk om een ​​half dak te bouwen.
- Bij meer dan 40.000 kunnen we een volledige overdekking bouwen.

Er zijn twee verschillende soorten halve overdekkingen: betonnen en metalen. Er is geen verschil in functionaliteit tussen hen, enkel het grafische uiterlijk. We hebben één soort volledige dekking, die kunt je schilderen met dezelfde kleur van de banen van je stadion.

Stadions met elke vorm van overdekking hebben hetzelfde voordeel: de dekking vermindert de ongemakken van slecht weer, waardoor het voor toeschouwers aantrekkelijker wordt om naar de evenementen in je stadion te komen kijken. Het aantal toeschouwers zal toenemen. Deze bescherming tegen het slechte weer die de overdekkingen bieden, heeft echter geen effect op de resultaten van de wedstrijden.

De verlichting

We zullen in onze stadions kunstlicht kunnen installeren. Het aantal lampen wordt gemeten aan de hand van het elektrisch vermogen, uitgedrukt in kW. Het maximale elektrische vermogen dat een stadion kan hebben is 1200 kW. Kunstlicht vergroot de interesse van toeschouwers om te komen supporteren bij de meetings en kampioenschappen die plaatsvinden in onze stadions. Daarom verhoogt de verlichting de opkomst.

Vanaf seizoen 80 zijn lichten vereist om officiële competities in je stadion te organiseren. Het minimaal vereiste vermogen hangt af van het niveau van de wedstrijd, volgens deze tabel:

- 25 kW: regionale kampioenschappen
- 75 kW: nationale kampioenschappen
- 150 kW: continentale kampioenschappen per categorie (Juniors, U21 en Masters)
- 300 kW: wereldkampioenschappen per categorie (Juniors, U21 en Masters) en continentale kampioenschappen alle categorieën
- 600 kW: wereldkampioenschappen alle categorieën en olympische spelen


Raadpleeg de handleiding voor meer details in secties 2.5 Stadion en 5.1 Een wedstrijd organiseren.

Apolo