Sezona 78 - Nova grafika i nove opcije stadiona

(08:00 12-12-2020)
U sljedećoj sezoni, sezoni 78, počinjemo sa primjenom novog grafičkog sučelja na stranici stadiona i predstavit ćemo dvije nove opcije za gradnju stadiona: rasvjeta i krov. Ažuriranje igre planirano je za subotu, 12. prosinca.

Nova grafika stadiona

Zahvaljujući grafičkim vještinama našeg korisnika Marce, ažurirana je grafika koja nam pokazuje izgled stadiona. S jedne strane nećete primjetiti veliku razliku, dok s druge strane jasno će vam biti da je grafika drugačija. Željeli smo malo obnoviti stranicu stadiona i napravili smo koliko smo mogli. Hvala korisniku Marce na izvrsno obavljenom poslu.

Osim grafike, iskoristili smo priliku da dodamo nešto novo stadionu. Ono novo što smo dodali su dvije nove opcije koje ćete moći koristiti kroz gradnju stadiona: krov i rasvjeta.

Krov stadiona
Odsada, vaš stadion ćete moći pokriti s krovom. U ovisnosti o kapacitetu stadiona, odnosno o broju sjedalica, postoje dva tipa krova.

  • Ispod 10.000 sjedalica, nije moguće izgraditi krov.
  • Između 10.000 i 40.000 sjedalica, možete izgraditi krov na pola stadiona.
  • Iznad 40.000 sjedalica, možete cijeli stadion natkriti krovom.


Ukoliko gradite krov za pola stadiona, postoje dva tipa krova: betonski i čelični. Osim grafičkog prikaza, između ta dva tipa ne postoji razlika. Postoji samo jedan tip krova za cijeli stadion, i on je iste boje kao i staze na vašem stadionu.

Stadioni koji imaju bilo kakav krov imat će iste beneficije: krov će smanjiti neugodnosti od lošeg vremena, odnosno biti će ugodniji za gledatelje koji dođu gledati natjecanja na stadionu. Samim time, broj gledatelja će se povećati. Kako bilo, zaštita od lošeg vremenena koju vam pruža krov, neće imati nikakav utjecaj na rezultate disciplina.

Rasvjeta

Također, od sezone 78, na vašem stadionu moći ćete instalirati umjetnu rasvjetu. Količina svjetlosti mjeri se u električnoj snazi, izraženoj u kW. Maksimalna električna snaga koju stadion može imati je 1200 kW. Rasvjeta će povećati interes gledatelja za dolazak na natjecanja organizirana na vašem stadionu. Stoga, rasvjeta će povećati posjetu gledatelja.

Od sezone 80, za organiziranje službenih natjecanja morat ćete imati montiranu rasvjetu. Minimalna potrebna snaga ovisi o nivou natjecanja:
  • 25 kW: regionalna natjecanja
  • 75 kW: državna natjecanja
  • 150 kW: kontinentalna juniorska i veteranska natjecanja
  • 300 kW: seniorska kontinentalna i svjetska juniorska i veteranska natjecanja
  • 600 kW: svjetska seniorska natjecanjaZa više detalja, pogledajte vodič za igru u ažuriranim odjeljcima 2.5 Stadion i 5.1 Kako organizirati natjecanje.

Apolo