Seizoen 70 - release notes

(08:00 01-06-2019)
De installatie van deze release is gepland op zaterdag 1 juni, zodat alles klaar is voor het begin van het nieuwe seizoen. Deze release is opnieuw vrij klein en bevat alleen bugfixes.

1. Kleine verbeteringen en bugfixes

A) Lege resultaten-bug in Live

Helaas duurde het herstel van de bug Geen atleten ingeschreven in de Live-viwer veel langer dan verwacht. Dat spijt ons zeer. Maar sinds 2 weken geleden lukt het weer om de resultaten te tonen.

2. Toekomstige ontwikkelingen

We werken nog steeds aan de responsive website, zoals aangekondigd in eerdere release-notes. Maar we plannen ook enkele veranderingen met gevolgen voor het spel in volgende releases.

A) Stadion

We willen nieuwe stadion-onderdelen introduceren, zoals daken en schijnwerpers. Het dak zal een deel van de gevolgen van slecht weer verminderen. De schijnwerpers verhogen het aantal toeschouwers dat je kunt aantrekken. Je hebt ze ook nodig als je je kandidaat wil stellen voor officiële wedstrijden. Misschien passen we ook het verlies aan efficiëntie en de bijkomende gevolgen aan en vervangen deze door wekelijkse onderhoudskosten, zodat de efficiëntie altijd 100% blijft.

B) Fans

We willen ook wat doen aan het feit dat atleten op de loopnummers minder fans hebben dan atleten op de spring- en werponderdelen, van hetzelfde niveau.
Je kunt het volgende verwachten:

De berekening van fans bij officiële wedstrijden blijft onveranderd. Maar we breiden de fancorrectie-feature uit bij elke trainingsupdate. Voor atleten die aan minstens 5 verschillende officiële wedstrijden meegedaan hebben in de laatste 10 weken, wordt een nieuw aantal fans berekend voor het beste resultaat in die 10 weken. Als het werkelijke aantal fans te veel afwijkt van deze nieuwe waarde, wordt het werkelijke aantal iets aangepast.

Voor atleten die minder dan 5 deelnames aan officiële wedstrijden in de laatste 10 weken halen, wordt het verlies aan fans verhoogd naar 5% of misschien 10%. Zo zorgen we ervoor dat het geplande feature niet ontweken kan worden door niet aan officiële wedstrijden mee te doen. Behalve dat springers en werpers minder fans, en lopers en wandelaars meer fans zullen hebben zodra dit feature geïntroduceerd is.

Het ontwikkelteam,

Ned, Apolo, Claire_Grube, Guyvandamme & Gynnad