Lancering meerkampen - Deel 3 (Seizoen 67) - release notes

(08:00 03-11-2018)
De installatie van deze release is gepland op zaterdag 3 november, zodat alles klaar is voor het nieuwe seizoen begint.

Allereerst willen we een nieuw lid van ons team voorstellen. Gynnad is nu lid van het ontwikkelteam. Hij zal ons helpen bij het ontwikkel- en testproces en het verbeteren van de communicatie tussen ontwikkelteam, stafleden en gebruikers.

1. Meerkampen

A) Introductie bij alle overige wedstrijden

De meerkampen maken vanaf nu deel uit van de individuele en clubkampioenschappen en de door het systeem aangemaakte regionale wedstrijden. Vanaf nu tellen de resultaten in de meerkampen geheel mee in alle officiële wedstrijden. Dat houdt in dat ze meetellen in de eindstanden van de competitiewedstrijden en de clubkampioenschappen en dat er bij individuele kampioenschappen medailles en prijzengeld mee behaald worden.
Bij clubkampioenschappen telt het gemiddelde van de bij de afzonderlijke onderdelen van de meerkamp (resultaat gedeeld door 5, 7 of 10, afhankelijk van het type meerkamp) mee in de totaalscore van de club.

B) Favoriet onderdeel

Meerkampers kunnen vanaf nu een favoriet onderdeel krijgen. De bonus voor het favoriete onderdeel telt mee voor alle nummers van de meerkamp, wat tot een beter resultaat leidt.

C) Alles of Niets

Sinds 2 weken is de optie Niet deelnemen niet meer beschikbaar voor afzonderlijke nummers binnen de meerkamp. Je meerkampers moeten in alle nummers meedoen, of in geen enkele van de nummers van de meerkamp.
Daarnaast zal de gekozen optie Niet deelnemen voor de gehele meerkamp ook direct toegepast worden op de afzonderlijke nummers (en dat kan niet gewijzigd worden).

D) Prijzengeld voor wereldrecords (algemeen en per leeftijdscategorie) vervalt voor losse meerkampnummers

Vanaf nu krijg je alleen nog prijzengeld voor de gehele meerkamp, in het geval van wereldrecords. Voor de statistische waarde worden de wereldrecords voor de afzonderlijke nummers wel berekend en bijgehouden.

2. Bugfixes en kleine verbeteringen

A) Beschikbare plaatsen bij officiële wedstrijden

Vanaf nu wordt het aantal beschikbare kwalificatieplekken voor iedere regio berekend op basis van het aantal actieve verenigingen. Alleen de verenigingen die in de voorafgaande 30 dagen ingelogd zijn worden meegewogen.

Daarbij introduceren we een maximumlimiet. Het aantal beschikbare kwalificatieplekken is tenminste 1, maar is nooit hoger dan het aantal teams. We hebben ook de norm verlaagd voor landen met meer dan 25 kwalificatieplekken voor hun regio's. Het is vanaf nu genoeg om 250 actieve gebruikers te hebben, om extra kwalificatieplekken te verdienen.

B) Incomplete opstellingen

De straf voor incomplete opstellingen in de nationale competitie, clubkampioenschappen en de jeugdcompetitie wordt aangepast aan de nieuwe situatie, met 52 onderdelen voor het hoofdteam en 14 onderdelen voor de jeugdcompetitie.

Je hebt tenminste nodig:

- 50 geldige resultaten per wedstrijd voor het verdienen van het volledige prijzengeld en TV-inkomsten horend bij de uitslag van de nationale competitie.
- 380 geldige resultaten voor het verdienen van het volledige prijzengeld horend bij de eindstand van de nationale competitie.
- 50 geldige resultaten voor het verdienen van het volledige prijzengeld horend bij de uitslag van de clubkampioenschappen.
- 7 geldige resultaten voor het verdienen van het volledige prijzengeld horend bij de uitslag van de jeugdcompetitie.

C) Enkele optische veranderingen

Er zijn ook enkele optische veranderingen. We proberen bijvoorbeeld de overdaad in informatie kwijt te raken die meerkampen op sommige pagina's veroorzaken. Daarvoor laten we alleen het eindresultaat zien en niet de resultaten van de afzonderlijke nummers.

3. Vooraankondiging: Training van meerkampers

In seizoen 64 introduceerden we de mogelijkheid om meerkampers met iedere beschikbare trainer te laten trainen. We zullen dit naar verwachting afschaffen aan het eind van seizoen 67. Vanaf seizoen 68 kun je meerkampers alleen trainen met meerkamptrainers, of (voor jeugdatleten) met jeugdtrainers.

4. Herinnering: Bugs melden

We willen jullie allemaal nogmaals wijzen op sectie 9 van onze voorwaarden:

Als je een bug in het spel opmerkt of een of andere fout, meld dit alsjeblieft aan de Maxithlon-staf (via Neem contact met ons op formulier of e-mail: world@maxithlon.com) met een uitgebreide beschrijving van het probleem. We zullen het probleem analyseren en proberen het zo snel mogelijk op te lossen.
Het is volstrekt verboden om voordeel te halen uit een bug; als dit toch gebeurt, zal als sanctie je vereniging met onmiddellijke ingang opgeheven worden. Je moet de bug melden bij de game-operatoren, zoals eerder vermeld, door het schrijven van een gedetailleerd bericht.


Het ontwikkelteam,

Ned, Apolo, Claire_Grube, Guyvandamme & Gynnad